фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Истовремено са вршњацима из укупно 49 градова широм Србије и из седам европских држава, око 1.000 матураната из свих девет краљевачких средњих школа данас је, 15. пут заредом, на Тргу српских ратника плесало свој матуски кадрил – популарни валцер „четворки“ по тактовима музике Јохана Штрауса.

На крају, традиционалног, матурског плеса изведеног у четири слике, краљевачки матуранти најпре су заиграли „Плес јоргована“, затим и неизбежни “моравац”, а потом ђускање на Тргу наставили уз популарне хитове „Електричног оргазма“ и „Галије“.

Уз европске и краљевачке, за обарање Гинисовог рекорда у симултаном плесу јуче су плесали и матуранти из још 15 српских градова и општина – Ниша, Јагодине, Зрењанина, Новог Сада, Панчева, Зајечара, Неготина, Крушевца, Ћуприје, Врњачке Бање, Бајине Баште, Параћина, Великог Градишта, Горњег Милановца и Грачанице.

Краљевчани су иначе пре 15. година први у Србији заиграли кадрил са својим европским вршњацима и до сада су се четири пута уписали у Гинисову књигу рекорда. А, да ли им је то и ове године пошло за руком знаће се убрзо и прецизно, када се саберу подаци о учесницима из свих градова.