АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: infoKVpress
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА –
фото: infoKVpress

Краљевачка филијала Националне служба за запошљавање (НСЗ) ових дана расписала је конкурс за организовање и спровођење јавних радова у граду на Ибру, што би бар донекле требало да ублажи стопу незапослености у краљевачком крају која је једна од највећих у Србији.

И ове године циљ краљевачке филијале НСЗ је да привремено запослење добије што више незапослених који спадају у категорију тешко запошљивих лица.

– У пројектима потенцијалних послодаваца мора бити најмање 70 одсто из најтежих категорија. За лица која буду ангажована на пројектима јавних радова исплаћује се 18.000 динара месечно у нето износу, уз припадајуће порезе, доприносе и евентуалне путне трошкове – каже Владан Шекуларац, начелник Одељења за програме, предузетништво, образовање и обуку у краљевачкој НСЗ.

Право учешћа на конкурсу који је отворен до 2. априла имају органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе, задруге, удружења грађана, привредна друштва и предузетници. Максимална дужина ангажовања на јавним радовима је четири месеца, а приоритет ће имати пројекти из области социјалних и хуманитарних делатности, одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, као и заштите животне средине.