фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Због епидемије корона вирусом у Дечјем одмаралишту на планини Гоч ове године неће бити рекреативне наставе, односно такозване школе у природи. Како сазнајемо, сви уговори о реализацији било каквог облика наставе у природи за ученике основних и средњих школа одлажу се за наредну годину, што је и препорука Министарства просвете.

– Имали смо велика очекивања, али је због корона вируса за нас ово година за заборав. Од почетка епидемије и ванредног стања отказани су сви уговори које смо имали са школама из свих крајева Србије током пролећа, као и за први део актуелне школске године. Здравље ђака је свакако најважније и без поговора смо прихватили препоруке ресорног Министарства – каже Иван Милић, директор Дечјег одмаралишта Гоч.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Да летња сезона ипак потпуно не пропадне, потрудиле су се спортске екипе које су на ову питому планинску лепотицу долазиле због припрема или све популарнијих кампова.

– Уз поштовање свих епидемиолошких мера успели смо бар да реализујемо део тих активности, али је то далеко од онога што смо планирали – додаје Милић. – Надамо се да ћемо се већ наредне године вратити уобичајеном режиму рада.

Томе се надају и основци широм Србије који већ неколико деценија уназад са рекреативне наставе на Гочу носе најлепше успомене.