banja#sednica#skupstina#1

ВЛАСТ НАПРЕДЊАЦИМА

На конститутивној седници локалног парламента данас је изабрано ново руководство врњачке општине. Уз верификацију мандата, одборници су једногласно за новог председника Скупштине општине изабрали напредњака Ивана Радовића, док је за његовог заменика овом приликом изгласан Дане Станојчић, такође из редова СНС, дипломирани политиколог који је од 2004. до 2008. обављао функцију председника врњачког парламента.

Председник општине биће изабран на наредној седници, али је, с обзиром да напредњачка коалиција има убедљиву већину у врњачкој скупштини – чак 16 од укупно 25 одборника, готово „виђено“ да ће то поново бити Бобан Ђуровић (СНС) који је ову функцију обављао и у претходном мандату.

Како је најављено, на наредној седници биће изабрани и чланови Општинског већа, као и други стални и повремени органи СО, а потом ће, највероватније уследити и “проветравање” у врњачким јавним предузећима и установама.

Убедљиву већину у локалном парламенут, иначе, са 16 од укупно 25 одборника има напредњачка коалиција, Јединствена Србија има четири, социијалисти и демократе по два, а коалиција СДС-ЛДП-СПО једног одборника.