АНСАМБЛ МО "СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ"- фото: инфоКВпресс
АНСАМБЛ МО „СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ“- фото: инфоКВпресс

Поводом обележавања 150 година организованог бављења туризмом посетиоци Врњачке Бање ће крајем овог месеца, од 28. до 30. јуна, у оквиру „Викенда културе“ бити у прилици да уживају у интерсантним концертима.

У организацији овдашњих туристичких посленика, на Видовдан, 28. јуна, на Летњој позорници „Данило Бата Стојковић“, са почетком у 21 сат, одржаће се концерт концерт чувеног Симфонијског оркестра РТС, под вођством диригента Бојана Суђића.

Дан касније, на истом месту и у исто време наступиће Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ под диригентском палицом Војкана Борисављевића, а у оквиру овог концерта публици ће се представити  и примадона београдске опере Јасмина Трумбеташ, као и певач Душан Свилар.

ВОЈНИ ОРКЕСТАР ИЗ НИША - фото: инфоКВпресс
ВОЈНИ ОРКЕСТАР ИЗ НИША – фото: инфоКВпресс

Последњи дан јуна резервисан је за променадни дефиле Војног оркестра из Ниша који је својевремено својим „Маршом на Дрину“ освојио публику у Москви. Дефиле ће се одржати у суботу, 30. јуна, од 12 до 14 сати код Павиљона у врњачком парку.

– У години јубилеја „Викенд културе“ је поклон свим посетиоцима и мештанима Врњачке Бање, а улаз на све ове манифестације је бесплатан – каже Горан Каравесовић из Туристичке организације Врњачке Бање.