Јован КОЛУНЏИЈА
Јован КОЛУНЏИЈА

Културни центар „Рибница“ организује концерт познатог виолинисте Јована Колунџије. Концерт ће се одржати у Свечаној сали Градске управе у четвртак, 12. децембра 2019. године, са почетком у 19 часова. Колунџију ће на клавиру пратити млада пијанисткиња Милица Закић.

Маестро Јован Колунџија је рођен у Београду, где је магистрирао на Музичкој академији у класи професора Петра Тошкова, а усавршавао се код чувеног виолинисте Хенрика Шеринга. Иза себе има завидну светску каријеру и више од четири хиљаде одржаних концерата у земљи и свету. Oснивач је Центра лепих уметности у Београду, који носи назив Гуарнериус по Гуарнериусовој виолини из 1754. године, на којој наступа последњих двадесетак година.  Добитник је бројних награда и признања, која сведоче о његовим високим уметничким достигнућима како у земљи, тако и у иностранству.

Уз маестра ће у једном делу програма наступити и ученици МШ „Стеван Мокрањац“ Александар Илијовски на виолини и Вук Младенић на виолончелу. Концертом у Краљеву, Колунџија завршава овогодишњу велику  турнеју по градовима Србије.

Улаз је бесплатан.