фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Снег који у краљевачком крају различитим интензитетом непрекидно пада дуже од 15 сати достигао је висину од двадесетак центимертара у нижим, и до 35 центиметара у вишим пределима, задавши највише главобоље путарима и овдашњим комуналним службама.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Сви магистрални и регионални путеви на територији града су проходни, рачунајући и пут према Гочу, као и саобраћајницу Студеница-Рудно на рудњанској висоравни. Како сазнајемо у краљевачком ЈКП „Путеви“, комплетна механизација овог предузећа је ангажована на рашчишћавању путева.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Пуне руке посла у понедељак ујутру имали су и комунални радници „Чистоће“ задужени за чишћење снега на јавним површинама, као и радници и власници трговинских и других радњи у центру града који су у обавези да очисте снег испред својих објеката.

Готово уобичајен проблем кад падне већи снег је снабдевање струјом на Рудњанској висоравни, посебно у забаченијим засеоцима, а са сличним проблем овога пута сусрели су се и становници приградских насеља Жича, Ковачи и Хигијенски завод.