ХОТЕЛ#ЗВЕЗДА 2#ВРЊАЧКА#БАЊА

ОДБОР ПОВЕРИЛАЦА ХТП „ФОНТАНА“ У СТЕЧАЈУ, ПРИХВАТИО ЈЕ ПОНУДУ ОД  77 МИЛИОНА ДИНАРА И ОД ДАНАС НЕДОВРШЕНИ ОБЈЕКАТ ХОТЕЛА „ЗВЕЗДА 2“ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ У ВЛАСНИШТВУ ЈЕ КОМПАНИЈЕ „ЦЕПТЕР“

Компанија „Цептер“, познатог бизнисмена Филипа Цептера, која је почетком ове године купила хотел „Звезду“ у центру Врњачке Бање за 1,4 милиона евра, од јуче је и званично власник недовршеног дела овог хотела, такозване „Звезде 2“.

ХОТЕЛ#ЗВЕЗДА 2#ВРЊАЧКА#БАЊА

Понуду „Цептера“ од 77 милиона динара, прихватио је и Одбор поверилаца овдашњег ХТП „Фонтана“ у стечају. Тако је ова команија постала власник и недовршене „Звезде 2“ са шест спратова и око 1.000 пројектованих соба, чија је изградња из разних околности стала још готово пре три деценије, што ће са старом и већ реновираном „Звездом 1“ чинити хотелски комплекс од чак 5.000 квадратних метара дуж популарне Променаде у самом срцу престонице српског континенталног туризма.

– Ово је веома важна стратешка инвестиција која ће Врњачку Бању, у сусрет обележавања 150 година организованог лечења и туризма, учврстити на водећој позицији туристичког места прве категорије. У договору са господином Цептером, планирано је да његова компанија у наредне две године у „Звезду 2“ уложи око седам милона евра – каже Бобан Ћуровић, председник врњачке општине.