фото: инфоКВпрес

Комеморативним скупом у Свечаној сали краљевачке Градске управе колеги и пријатељи били су у прилици да одају пошту недавно преминулом Душану Стојићу, дугогодишњем дописнику „Вечерњих новости“ из Краљева у пензији, песнику, музичару и једном од оснивача краљевачког Књижевног клуба и традиционалног Жичког духовног сабора „Преображење“.

фото: инфоКВпрес

У присуству чланова Душанове породице, пријатеља и познаника, од доајена краљевачког и српског новинарства на пригодан начин опростили су се градоначелник Краљева Др Предраг Терзић, помоћник градоначелника задужен за културне манифестације Милош Милишић и  глумац Миломир Недељковић.

– После дугогодишње борбе са животом и болешћу, Душан се ипак преселио са оне стране сна. Ваљда. Једна гитара у Краљеву мање, прокоментарисао је његову смрт заједнички пријатељ, адвокат Николић – реко је поред осталог Милош Милишић. – Живот Душана Стојића обележили су гитара и перо. Вечити битник, у џинсу, разбарушен, несмирљив и несаломив, свој на своме. Био је рођени новинар. Увек на стражи, на месту догађаја. Бритак критичар друштвених девијација. У поезији је, као и у животу, био помало расут. Памтићемо његове песме о Жичи, мајци, Србији. С богом пошао, Душане Стојићу.