ЖИВОРАД НЕДЕЉКОВИЋ
ЖИВОРАД НЕДЕЉКОВИЋ

Културни центар „Рибница“ Краљево организује књижевно вече у Француској кући у уторак, 9. октобра, у оквиру серијала књижевних програма „Књига у Центру“, а своје књижевно стваралаштво представиће краљевачки песник Живорад Недељковић.

Живорад Недељковић објавио је збирке песама Погрешна прогноза, Мајка, Тутин и још педесет песама, Језик увелико, Тачни стихови, Сушти послови, Негде близу, Други неко, Овај свет, књигу изабраних песама Неумерени рад година, Талас, Улазак и Успон. Објавио је књигу песама на француском језику  Suprématie de la métaphore и двојезично издање изабраних песама на македонском и српском језику под називом Звездано поље.

Добитник је бројних награда и признања. Његова поезија заступљена је у многим антологијама. Песме су му превођене на енглески, пољски, шпански, немачки, руски, француски, македонски и бугарски језик.

Члан је Српског књижевног друштва од његовог оснивања 2001. године и Српског ПЕН центра. Од 2002. године ради као уредник у издавачкој делатности Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ у Краљеву.

Програм почиње у 18 часова.