gokcanica#klizste

Обилне падавине протеклих дана покренуле су клизиште у засеоку Борово у селу Гокчаница, на падинама планине Жељин, седамдесет километара од Краљева, па је велика количина земље буквално затрпала локални пут који повезује околне засеоке са укупно седам кућа са осталим сеоским саобраћајницама.

Најближа кућа је од клизишта удаљена само десетак метара али у њој тренутно нико не живи, док је за двоје деце из околних кућа отежан пут ка Основној школи у Гокчаници коју похађа само десетак ђака.

– Земља је од јесенас после обилних киша натопљена водом, а тежина снега је покренула клизиште које је поткопало и затрпало локални пут. Месна заједница је о свему обавестила Гррадски штаб за ванредне ситуације, али до сада нико није реаговао – кажу мештани овог планинског села.

По речима градоначелника Краљева др Предраг Терзића, локална самоуправа је упозната са овим, као и осталим проблемима у Гокчанице и реаговаће у што краћем року.

– У атару села Гокчаница очишћено је укупно 70 километара некатегорисаних, локалних путева. Наше службе су на терену и реагују по приоритетима, тако да ће све последице падавина бити отклоњене – нагласио је Терзић, додајући да су припадници ватрогасно-спасилачке јединице из села Шошаница евакуисали једног старијег мушкарца који је збринут у краљевачкој болници.