copy-of-kraljevo-porodicna-kuca-aleksicca-u-jarcujku-26-10-2016

НЕЗАПАМЋЕНА КРВАВА ДРАМА У ПОРОДИЧНОЈ КУЋИ АЛЕКСИЋА У КРАЉЕВАЧКОМ ПРИГРАДСКОМ НАСЕЉУ ЈАРЧУЈАК

Славица Лазић секиром на спавању свирепо усмртила свог оца Предрага и брата Славољуба, док је мајки Миланки нанела тешке повреде. Мотив још непознат

У незапамћеној крвавој драми којa се око 2 сата после поноћи, под још неразјашњеним околностима догодила у породичној кући Алексића у у Улици Душана Карапанџића у краљевачком приградском насељу Јарчујак, Славица Лазић (51) свирепо је секиром на спавању убила свог оца Предрага Алексића (75), а потом  и рођеног брата Славољуба Алексића (54), док је мајци Миланки (73) нанела тешке повреде и лекари се боре за њен живот.

После крвавог пира, Славица је сама позвала полицију која ју је, под сумњом да је починила тешко убиство, ухапсила одредивши јој, по налогу заменика вишег јавног тужиоца, задржавање у полицијском притвору до 48 сати и првог саслушања. Њен отац Предраг на месту је преминуо, док су са тешким повредама брат Славољуб и мајка Миланка хитно пребачени у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву. Брату, међутим, није било спаса и он је убрзо подлегао повредама, док се мајка налази у веома критичном стању.

– Пацијенткиња је задобила тешке повреде главе. Апаратима одржавамо њенe виталне функције, али нисмо оптимисти – каже др Звонко Веселиновић, начелник Одељења хирургије у краљевачкој општој болници.

Шта су мотиви овог свирепог и незапамћеног злочина у краљевачком крају, за сада се само нагађа. Незванично, претпоставља се да су разлог породичне размирице и свађе, али то јуче нико није могао да потврди јер рођаци, које смо затекли у дворишту куће у којој се крвави пир догодио, нису били расположени за разговор.

– Немам, а и не знам шта да вам кажем – кратко је поручио један рођак. – Свима нам је много тешко, шта сада да причамо…

Како сазнајемо од комшија, од којих су неки са Алексићима били у добрим, а неки у лошим односима, Предраг и Миланка су се у ово мирно краљевачко насеље пре неколико деценија доселили са Косова. Предраг, кога су сви у насељу из милоште звали Драган, је возач аутобуса у пензији, а његова супруга пензионисана куварица. Старији син Славољуб, звани Саша, због здравствених проблема тек је повремено радио, баш као и кћерка Славица која је после развода повремено живела код родитеља у породичној кући.

– У шоку сам, не могу да верујем шта се догодило, зашто је то Славица урадила… Са Миланком сам се дружила, ишле смо једна код друге на кафу. Жалила се повремено на своју Славицу како ништа не ради, да повремено пије и слично, али није помињала да имају неких већих проблема. Њен супруг Предраг је био добар човек и комшија, а син Славољуб прави добрица иако је имао здравствених проблема, па он не би ни мрава згазио. О Славици не знам шта да кажем, удала се и добила две кћерке које су већ удате, а потом се развела… Ако су и имали неких породичних размирица или несугласица, ово није начин да се реше – тешко прича комшиница Милева.

Ни остале комшије, у неверици вртећи главом не могу ни да претпоставе шта је разлог злочина. О Предрагу и Миланки, као и о Славољубу, имају само лепе речи, док Славицу, како кажу, нису најбоље познавали.

– Ништа током ноћи нисам чуо, тек ујутро сам сазнао шта се догодило и још од шока не могу да дођем себи. Алексићи су били прилично добро ситуирани, Предраг и Миланка су имали пристојне пензије, тако да не верујем да је мотив беспарица или тако нешто. И они су, као и већина нас из овог дела насеља дошли са Косова – прича један од комшија који са својом мајком живи у непосредној близини. – Били смо у добрим односима, а шта се током ове кобне ноћи десило у њиховој кући можда никада и нећемо сазнати…

Који су заправо прави мотиви овог стравичног злочина који је потресао не само мештане овог насеља већ и све становнике града на Ибру биће, највероватније, познато по окончању полицијске истраге и после саслушања осумњичене Славице Лазић у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.