Зоран Пашалић и др Предраг Терзић - фото: инфоКВпрес
Зоран Пашалић и др Предраг Терзић – фото: инфоКВпрес

У оквиру кампање „Дани омбудсмана“ заштитник грађана Зоран Пашалић посетио је Краљево где је са својим сарадницима разговарао са грађанима и примао њихове притужбе, а након тога састао се и са представницима локалне власти, јавних предузећа и установа, као и удружења и организација цивилног друштва.

– Одлучили смо да, како се то каже, дођемо грађанима на ноге како их не бисмо излагали непотребним трошковима. Краљевчане највише муче социјално-економски проблеми што је, на жалост, данас доминантно широм Србије. Ми немамо ингеренције да се мешамо у рад судских управа, чињеница је да многи поступци иду веома споро, али грађанима саветујемо и помажемо да своје проблеме решавају преко надлежних власти где је то могуће. Доста тога зависи и од локалне самоуправе, а са краљевачком имамо добру сарадњу – рекао је овом приликом Зоран Пашалић.

Он је додао да је најзначајније да грађани имају праву информацију како и када ће њихов проблем бити решен.

– Веома је важно што постоји интерес за разговор са институцијом заштитника грађана и добар слух локалне самоуправе да се у што краћем року реше проблеми због којих су нам се грађани обратили – нагласио је Пашалић.