elektronsko#zakazivanje#kucnih#poseta

У циљу унапређења квалитета здравствених услуга, краљевачки Дом здравља је од 1. октобра ове године увео нови начин заказивања кућних посета пацијентима којима је неопходан такав вид лечења.

Вишегодишње искуство, наиме, показало је да најчешћи проблеми код заказивања настају због комуникације између појединих служби, пре свега Службе за здравствену заштиту одраслог становништва и Службе кућног лечења. Управо због тога уведен је електронски упут, односно налог изабраних лекара за пацијенте који имају потребу за кућним лечењем. Сада директно у Службу кућног лечења стиже налог из Службе за здравствену заштиту одраслог становништва. 

Наши пацијенти више не доносе такве налоге и не чекају пред вратима Службе за кућно лечење да би се договорили о термину посете. На овај начин лекар из кућног лечења директно комуницира са породицом, остварује контакт, договара посету и поштује све процедуре у односу на временски рок за обаљање тих посета – каже Гордана Шарац, главна сестра краљевачког Дома здравља.
Од увођења новог начина заказивања кућних посета, истичу у Дому здравља, није било проблема или застоја у функционисању. Оно што је најбитније, како кажу, на овај начин се штеде и време и новац пацијената који бивају позивани из Службе кућног лечења и тада добијају информацију када и у које ће време их посетити лекар и сестра Кућног лечења.