фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У саобраћајном удесу који се под још неразјашњеним околностима догодио ноћас, четрдесетпет минута после поноћи, у Адранској улици, на делу Ибарске магистрале кроз Краљево, погинула је једна особа, док су две особе задобиле тешке повреде.

Како се претпоставља, удес се догодио када је М.Ј.(37) из Краљева, возач „бмв“ београдске регистрације, крећући се неприлагођеном брзином из Јарчујка према Грдици, у кружном току код фабрике „Леони“ изгубио контролу над аутомобилом, буквално прелетео „острво“ и преврнуо се у оближњем каналу. 

Од задобијених повреда на месту је преминула двадесетшестогодишња Београђанка, путница у аутомобилу. А, уз интервенцију овдашњих припадника ватрогасно-спасилачке јединице, из смрсканог „бмв“ извучене су две тешке повређене особе које су потом санитетом превежене у краљевачку Општу болницу „Студеница“, док је четврта особа задобила лакше повреде.

Због сумње да је починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, полиција је ухапсила возача М.Ј. одредивши му задржавање до 48 сати. Након тога он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на саслушање.