izlozba#maturanata#umetnicke#skole

У Галерији Културног центра у Рибници у среду од 19 сати биће отворена традиционална, шеста по реду изложба под називом „Иницијативе“ чији су аутори ученици четвртог, завршног разреда Уметничке школе у Краљеву.

Изложба садржи радове настале на часовима цртања и сликања као и избор радова домаћих задатака. Неки од радова су приликом избора затечени у процесу обраде, недовршених линија и без финалне поенте, чиме се може запазити сам процес стварања. Техничари дизајна графике употпунили су изложбу веома добрим плакатима који плене оригиналношћу идеје. Сваки од испуњених, типских задатака, носе у извесном смислу печат школе у којој су настали, али у њима је сачувана индивидуалност која младим ствараоцима формира уметнички рукопис и стваралачко самопоуздање.

Аутори изложбе која ће бити отворена до 28. јануара су млади уметници Софија Марковић, Исидора Ненадић, Мина Ћировић, Оливера Драгојловић, Јана Раденковић, Анђела Радојичић, Катарина Гајовић, Тања Гајић, Василије Васић, Леа Кенић, Теодора Милосављевић, Стефан Марковић, Јована Ђоковић, Милена Ивић, Ана Трифуновић и Дарија Војиновић.