Поља под кромпиром на Рудњанској висоравни - фото: инфоКВпресс
Поља под кромпиром на Рудњанској висоравни – фото: инфоКВпресс

Као и лане, краљевачка локална самоуправа и ове године је из градског буџета издвојила значајна средства за за помоћ регистрованим пољопривредним произвођачима краљевачког краја. По конкурсу овдашњег Савета за пољопривреду, подстицајна средства недавно је добило 147 пољопривредних газдинстава у укупном износу од 27 милиона динара.

– У зависности од пројекта, пољопривредни произвођачи добили су до 250.000 динара. За ову намену предвиђено је укупно 33 милиона динара из буџета, 27 смо сада поделили, а за преосталих шест расписан је нови конкурс – рекао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева потписујући уговоре са пољопривредницима о додели средстава.

Приликом бодовања пројеката на конкурсу, према речима градоначелника, предност су имали млађи од 40 година, са четвртим или вишим степеном стручне смене, као и они који живе у месту где се пројекат и реализује.

– Наш циљ је да на селу задржимо младе и образоване људе који имају жељу да се баве и да унапређују пољопривредну производњу – додао је градоначелник Терзић.