АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

Одлуком Градског већа о измени Решења распореда коришћења средстава из буџета у области спорта, уз већ предвиђених 56 милиона, опредељено је и додатних 4,9 милиона за финансирање годишњих програма по јавним позивима. Ова средства, практично су намењена малим спортским колективима са територије Краљева.

– Ако за неки сеоски фудбалски клуб издвојите 100.000 динара, то за те људе значи много више него два-три милиона које републички органи издвајају за неки велики фудбалски клуб. Они нису професионални клубови, њих су основали мештани, људи који свакодневно раде на њиви или у неком предузећу, па тек после радног времена одлазе на тренинге. За њих тај клуб не представља само место за бављење спортом, већ и место за дружење. Они живе за тај клуб – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

То што неки клуб игра у најнижем рангу такмичења, наглашава градончелник, не значи да је мали. За људе који у њему играју – он је највећи на свету.

– Када смо започели реформу у области спорта, сви наши клубови су морали да плаћају судије, делегате и превоз када гостују, а сада је потпуно другачије. Знам да неко жели да истакне да Фудбалски савез финансира трошкове службених лица, а у ствари град Краљево обезбеђује средства, а након тога Фудбласки савез тај новац распоређује фубалским клубовима – појашњава Терзић, додајући да на територији града на Ибру има виш професионалних и аматерских фудбалских клубова него у целој Црној Гори.