ПОБЕДНИЦИ Ирена и Ђорђе Божић - фото инфоКВпрес
ПОБЕДНИЦИ Ирена и Ђорђе Божић – фото инфоКВпрес

На знаменитом мосту љубави у централном врњачком парку, на сам Дан заљубљених којег православци славе као Светог Трифуна, а католици као Светог Валентина, у престоници српског континенталног туризма по 12. пут одржана је традиционална манифестација „Пољуби ме“, јединствено такмичење заљубљених парова – у љубљењу.

Филмским пољупцем који је трајао тачно 112 минута, и оборивши тако свој рекорд из 2015. године када су се љубили 101 минут, ове године поново су победили Ирена и Ђорђе Божић из Крушевца, сада већ четвороструки победници ове манифестације.

– Венчали смо се пре две године и беба је на путу. Одлучили смо се да после четворогодишње паузе опет дођемо у Врњачку Бању на ово јединствено такмичење и покушамо да оборимо наш рекорд. Драго нам је што смо успели у томе – у глас кажу мајстори за пољупце Ирена и Ђорђе који су као прву награду освојили романтичан викенд у краљици нашег туризма.

фото инфоКВпрес
фото инфоКВпрес

Друго место овом приликом припало је Александри Добрић и Филипу Јанићијевићу из Блаца, док су трећим местом морали да се задовоље Тијана Аксић и Веско Милићевић из Краљева. Посебну награду као најстарији учесници освојили су Биљана Марковић и Драгомир Петровић из Зрењанина, док је жири за најатрактивнији пар прогласио симпатичну Ивану Илић и Милана Сташевића из Трстеника.

– Ово је лепа манифестација и нисмо погрешили што смо се пријавили. Упркос томе што смо већ знали да смо проглашени за најатрактивнији пар одустали смо тек пред сам крај – поручили су Ивана и Милан.

фото инфоКВпрес
фото инфоКВпрес

У организацији врњачких туристичких посленика на овогодишњем такмичењу које је изненађујуће пратло само неколико десетина радозналаца, од пријављених 13, учествовало је 11 заљубљених парова из градова широм Србије – Крушевца, Зрењанина, Блаца, Краљева, Зрењанина, Београда, Крагујевца, Опова и Врњачке Бање,  док су остала два пара, највероватније због „срамежљивости“ одустала у последњем тренутку.


Као и претходних година, у оквиру традиционалне манифестације „Пољуби ме“ и поводом виноградарске славе Светог Трифуна, вину и заљубљенима синоћ су биле посвећене и бројне тематске вечери у познатим врњачким кафићима и ресторанима што је свакако обрадовало више од 6.000 гостију колико их према званичним подацима тренутно борави у Врњачкој Бањи.