фото: инфоКВпрес

Епидемиолошка ситуација је неповољна, сваки дан имамо све више новозаражених и тренутно је у нашој установи хоспитализовано 27 ковид пацијената. Од минулог викенда смо поново у ковид систему. Попунили смо инфективно одељење, испразнили смо Грудно, а у току је пражењење и Интерног одељења где ћемо концентрисати све болеснике. Сваким даном је све више је потребе за хоспитализацијом. Током минулих седам дана у Крушевац смо упутили двадесетак најтежих пацијената.

Овако је актуелну епидемиолошку ситуацију у краљевачкој Општој болници „Студеница“, уједно и у граду, у најкраћем оценио др Милан Парезановић, начелник Инфективног одељења и помоћник директора за интернистички сектор.

– Нико не поштује ни мере, ни изолацију, то је више него очигледно, нити то неко озбиљно контролише. Зато нам се и јављају жаришта унутар породица, нарочито после неких скупова и славља. Пристижу нам све тежи болесници, у актуелном таласу око 30 одсто новооболелих је млађе од 30 година, али ни они старији не заостају. Код вакцинисаних је много блажа клиничка слика – истакао је др Парезановић додајући да укупно пет медицинских екипа у ковид амбуланти дневно обави више од 130 прегледа.