goc#ski#lift

Уколико све буде текло према плану, нови ски-лифт на планини Гоч биће спреман за предстојећу зиму,  што ће свакако обрадовати све скијаше и љубитеље зимских спортова из града и околине.

Модеран ски-лифт монтира се на такозваној малој стази која ће такође бити уређена, па чак и продужена, на надморској висини од око 900 метара, недалеко од хотела „Добре воде“. За ову намену локална самоуправа је издвојила 20, Министарство трговине, туризма и телекомуникације 15 милиона динара, а рок за завршетак радова је  9. децембар.

– После једне деценије поново ће бити скијања на Гочу. За почетак на малој стази чија је дужина 350 метара. Управо на овој стази многи Краљевчани, али и посетиоци Гоча из свих крајева Србије први пут су стали на скије. Од ове зиме и данашњи малишани биће у прилици да управо овде савладају основе скијања или сноуборда – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву.

У намери да Гочу врате некадашњи сјај, Краљевчани улажу и у скијашку и осталу инфраструктуру. Тако ће осим монтаже ски-лифта, ускоро почети и постављање жичаре на великој стази, донација „Скијалишта Србије“, а у току је и фазна реконструкција пута од насеља Берановац до ове питоме планине.

– Важно је да се изгради недостајућа инфраструктура како би се омогућиле нове инвестиције – наглашава др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. – Свима је у интересу да Гоч буде доступан свакоме, да деца радника могу да дођу овде и на рекреативну наставу, као и да током зиме овде проведу део распуста.