фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Након што се крајем децембра укупно 140 корисника услуга и запослених у Геронтолошком центру у Матарушкој Бањи, а потом и 70 краљевачких медицинских радника, вакцинисало „Фајзеровом“ вакцином против короне вируса, у амбуланти Дома здравља почела је имунизација кинеском вакцином „Синифарм“, углавном најстаријих Краљевчана.

– То је практично увод у масовну имунизацију становништва коју ћемо за који дан започети у новој хали спортова. За сада смо добили 1.200 доза кинеске „Синофарм“ вакцине, а очекујемо да пристигне и контигент руских вакцина. Током прва два дана по приоритету је вакцинисано укупно 250 Краљевчана који су се пријавили путем е-управе – рекла је др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља, на прес конференцији Градског штаба за ванредне ситуације.

Према њеним речима истовремено ће бити започета и ревакцинација корисника услуга и запослених у Геронтолошком центру, код којих није било никаквих нежељених појава након што су примили прву „фајзер“ вакцину.

– Увелико теку припреме за масовну вакцинацију у новој хали спортова коју ћемо започети оног момента када у Краљево стигне „спутњик“ вакцина – нагласила је др Крчевинац. – Спремно је наших 12 медицинских тимова који ће радити у две смене. Имамо огромну организациону и логистичку подршку локалне самоуправе, а простор у хали спортова испуњава све епидемиолошке услове за безбедну имунизацију становништва.