ДАНИЛО ЈОВАНОВ КОНАЧНО ДОБИО ПЛАТФОРМУ

16939522_255013918287289_5769936838217798111_n

ПОСЛЕ МНОГО НЕИЗВЕСНОСТИ, ОБЕЋАЊА И СПРОВЕДЕНЕ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ „СРЦЕМ ЗА ДАНИЛА“, БИВШИ КОШАРКАШ ДАНИЛО ДАЧА ЈОВАНОВ УЗ ПОМОЋ ПОКРЕТНЕ ПЛАТФОРМЕ КОНАЧНО МОЖЕ САМ ДА ИЗАЂЕ ИЗ СВОГ СТАНА

Организоване су многобројне хуманитарне акције, није изостала финансијска помоћ Града, Јавних предузећа, Јавних установа, Спортских колектива из града и целе Србије, укључили су се политичке странака, појединаци…, резултат је прикупљених 20.000 евра, и куповина покретне платформе, како би велика кошаркашка нада Данило Јованов, несметано могао да излази из стана на другом спрату.

Некадашња кошаркашка нада Данило Јованов, тешко је повређен у саобраћајној несрећи, и од тада је прикован за инвалидска колица. Увек је морао да уза себе има некога ко ће му помоћи да са инвалидским колицима изађе напоље. Дача, се никада није предавао, веровао је у добре људе, веровао је у успех акције!

Тешко је да могу да опишем како се осећам. Први пут после толико година сам силазим до приземља. Могу слободно да кажем да је ово један од најсрећнијих дана у мом животу – говори Данило Јованов, док се лагано уз помоћ платформе креће ка излазу из зграде у којој живи.

У Краљеву су гостовали мушка и женска рукометна репрезентација, кошаркаши Партизана, Мега Лекса…. сви они одрекли су се новца од улазница, уплатилу су га за куповину платформе. Сви који су се укључили у ову акцију веровали су њен успех. Увек је требало, само мало. И, то мало на крају је прикупљено. Произвођач опреме одрекао се дела своје добити. Победили су сви – победа је за Данила.

Тешка су времена, није лако било прикупити новац да се купи и инсталира платформа, после много акција, успели смо – истиче Александар Даишевић, покретач акције за помоћ Данилу Јованову.