фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

После шестодневног бициклистичког путешествија и на два точка преваљених 750 километара од Беча до Краљева, Милорад Мики Чешљарац (30), родом из села Баре у ибарској клисури, недалеко од рударске варошице Ушће, данас је стигао у град на Ибру.

На овај несвакидашњи подухват Милорад се одлучио како би остварио свој дечачки сан, промовисао здрав и спортски начин живота, али највише како би анимирао и позвао људе добре воље да помогну лечење болесне шестогодишње Уне Бихорац из Краљева.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Да би оздравила, малој и изнад свега храброј Уни неопходне су свакодневне терапије, третмани и скупа рехабилитација, а за све то њени родитељи немају довољно новца. Зато сам током овог свог маратона носио мајице са исписаним бројем текућег рачуна и позивом за помоћ СМС поруком 174 на број 3030 – у једном даху прича Милорад Чешљарац. 

Овај хумани младић истиче да је током свог путешествија наилазио на велику подршку да истраје у својој племенитој мисији.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Било би лепо да на делу покажемо своју солидарност и помогнемо малој Уни. Ја сам велики „звездаш“ али апелујем и на навијаче Партизана и свих других клубова да сви заједно омогућимо храброј и истрајној девојчици да оздрави и има нормално детињство – поручује Чешљарац. – У Србији, на жалост, има много болесне деце, па зато хајде да им помогнемо у складу са својим могућностима. Бар једна СМС порука месечно није велики издатак…

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У знак захвалности данас у 17 сати, на централном градском тргу, Милораду ће бити приређен пригодан дочек којем због терапије мала Уна неће моћи да присуствује и поздрави свог хероја. А, како сазнајемо, шездесетак километара узводно уз Ибар, нешто слично су му за сутра припремају и мештани Ушћа и његови пријатељи и рођаци из родног села Баре.


Осим слањем СМС поруке 174 на број 3030, сви љиди добре воље који су у могућности могу да помогну лечење Уне Бихорац уплатом на динарски рачун 160-5300102147083-44 или на девизни 53-302-018300.9  IBAN: RS35-160-5330201283009-33 SWIFT/BICDBDBRSBG