фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Како би помогао у прикупљању новца намењеног за лечење осмомесечног Гаврила Ђурђевића из Крагујевца који болује од ретке и прогресивне неуромишићне болести – спиналне атрофије тип 1, Немања Николић (25) из Краљева кренуо је у хуманитарни марш Краљева до Косовске Митровице.

Крећући се пешице Ибарском магистралом, овај младић који је рођен на Косову, а данас живи у Краљеву, жели да анимира све људе добре воље да својим прилозима или СМС порукама помогну да малишан из Крагујевца на време прими веома скупу терапију.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Осећао сам да ово морам да урадим, да покушам и на овај начин да помогнем малом Гаврилу. До сада сам превалио око шездесет  километара и у новцу прикупио око 100 евра, а надам се и допринео бројним СМС порукама. У традицији нашег народа је да поможе у невољи, верујем да ћемо и овога пута сви заједно помоћи овом малишану да има лепо и срећно детињство – каже Немања Николић кога смо данас пре подне затекли на Ибарској магистрали, недалеко од рударске варошице Ушће у клисури Ибра, шездесесетак километара од Краљева.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Према његовим речима, циљ дневне етапе је да стигне до Рашке, а потом у среду или најкасније у четвртак и до Косовске Митровице.

– Све зависи од тога колико ме и како ноге буду служиле – додаје овај храбри и хумани младић. – Имам снаге и верујем у себе, као што верујем да овај мој подухват не остаје непримећен. Све за нашег малог Гаврила! Све за овог малишана!