policija-policijske-lisice

Због сумње да су починили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су М.М. (51), М.С. (58), Д.К. (52) и Ђ.З. (33).

Они се терете да су као лица са стварним управљачким правима у привредном друштву „Го&До“ из Чачка, по претходно постигнутом договору у децембру 2017. године, на основу уговора о преносу удела пренели сто одсто оснивачког капитала са једног лица на друго. На основу тог уговора, осумњичени да су затим, од јануара до јула ове године наручивали робу од већег броја привредних друштава и продавали је на „црно“, не измирујући притом обавезе према добављачима, нити уплаћујући новац на пословни рачун предузећа „Го&До“. На тај начин осумњичени су остварили противправну имовинску корист од чак 6.895.226 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву на саслушање.Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, поднели су кривичну пријаву против трговца у малопродајном објекту привредног друштва „Кондор“ у Врњачкој Бањи због сумње да је починио кривично дело проневера у обављању привредне делатности.

Осумњичени се терети да је од јануара до маја ове године присвојио пазар из продавнице у износу од 862.640 динара, као и робу у вредности од 128.625 динара.