MUP-Srbije

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у претходних неколико дана у више одвојених акција у циљу сузбијања општег криминала ухапсили су 69 особа, док су против 99 поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Осумњичени се терете да су починили кривична дела насилничко понашање, тешке телесне повреде, принуду, разбојништво, тешка крађа, крађа,   угрожавање сигурности, прогањање, силовање, недозвољене полне радње, полно узнемиравање, приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

У две одвојене акције припадника Полицијске управе у Краљеву, због извршених кривичних дела ухапшене се три особе.

Припадници Полицијске управе у Краљеву ухапсили су С.О. (1988) и С.И. (1991) због постојања основа сумње да су починили кривично дело тешка крађа. Они су осумњичени да су обили пошту у селу Чукојевац и из ње украли више од 400.000 динара.

У другој акцији због постојања основа сумње да је починио кривична дела крађа и фалсификовање и злоупотреба платних картица, полиција је ухапсила Д. М. (1976).

Сумња се да је Д.М. од оштећеног украо новчаник са платном картицом и документима, а потом са банкомата са украдне картице скинуо више од 20.000 динара. Осумњиченом се ставља на терет и да је из свлачионице једног одбојкашког клуба од оштећених украо новац и мобилне телефоне.

Сви ухапшени приведени су у надлежно тужилаштво.