фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

На седамдесетој, ванредној, седници краљевачког Градског већа, усвојен је извештај о реализацији буџета за првих девет месеци ове године према којем је у градској каси остварен суфицит од 150 милиона динара.

Према речима др Предрага Терзића, градоначелника Краљева, у овом периоду остварени су приходи од две милијарде триста четрдест милиона динара, док су расходи износили две милијарде сто деведесет милиона.

– За првих девет месеци ове године остварили смо суфицит од 150 милиона динара, а ако упоредимо цифре у односу на исти период прошле године, приход је већи за 260 милиона динара. То представља више од десет процената раста у само једној буџетској години. Уз повећани приход од пореза на имовину, ове године смо прилив у градску касу увећали и отварањем погона „Леони“ и „Тај групе“ и очекујем да ће овај приход тек расти наредне и 2020. године – каже градоначелник Терзић.

Остварен је и приход од 60 милиона динара кроз донацију Центра за међународну сарадњу и развој Републике Словеније за куповину лед светиљки где се, додаје др Терзић, у буџет враћа тридесет процената целокупног пројекта и тиме умањују она средства која је локална самоуправа обезбедила за ову намену.

– У септембру 2017. за јавну расвету издвојили смо више од тринаест милиона динара а у септембру ове године тек нешто више од седам милиона – наглашава градоначелник града на Ибру. – Када овај пројекат буде завршен имаћемо још веће уштеде што нам омогућава да тај новац улажимо у инфраструктурне пројекте.