др Предраг Терзић - фото: инфоКВпресс
др Предраг Терзић – фото: инфоКВпресс

Поводом синоћњег „инцидента“, када су учесници опозиционог протеста „Један од пет милиона“ током своје протестне шетње градским улицама тракама блокирали улаз у зграду у којој је смештена регионална „РТВ Краљево“, саопштењем за јавност огласио се др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

– Најоштрије осуђујем напад на просторије телевизије Краљево који је извела група грађана окупљена на протестима под називом „Један од пет милиона“. Поштујући право сваког грађанина Краљева и Србије на сопствено политичко мишљење и могућност да га слободно изрази, као градоначелник имам дужност да вас подсетим да нико нема право да било кога вређа, напада, нити да застрашује новинаре који не извештавају онако како то опозициони политичари од њих очекују – навео је др Терзић у свом саопштењу. – Надам се да ће представници опозиције коначно схватити да је једини начин политичке борбе супротстављање политичких аргумената и мерење резултата, а уверен сам да ће грађани Краљева на изборима препознати залагање сваког од нас.

Овим поводом саопштењем се огласило и Удружење новинара Србије у којем се истиче „да свако има право да буде незадовољан радом новинара, али да нико нема право на узнемиравање и притисак на слободу медија“.