фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић данас је примио наше златне одбојкаше, шампионе старог контиента на недавно завршеном Европском првенству – средњег блокера Срећка Лисинца и Уроша Ковачевића, званично најбољег европског играча.

И Лисинац и Ковачевић одбојкашки су „проходали“ у краљевачкој Рибници, правој ризници талената, која је пре њих у својим редовима изнедрила плејаду сјајних играча, освајаче најсјајнијих одличја на бројним међународним такмичењима.

– Велика је част представљати свој град и своју земљу. Остварили смо велики успех, освојили златну медаљу и учинили наш народ срећним и поносним. Немамо много времена за одмор, следе нам клупске обавезе, а већ у јануару и тежак квалификациони турнир на којем ћемо покушати да изборимо олимпијску визу. Није добро што шампион Европе не иде директно на Олимпијаду и тај систем свакако треба променити – рекао је Срећко Лисинац.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Честитајући краљевачким одбојкашима, градоначелник Терзић је овом приликом нагласио да ако је Србија најбоља у Европи, онда је Краљево дало огроман допринос освајању европског злата.

– У овом тријумфу је учествовао и наш суграђанин Милан Симојловић Буцо, успешан тренер који је својим скаутингом помагао селектору у припреми тактике – рекао је градоначелник Терзић. – Апсолутно сам сигуран да ће овај успех мотивисати велики број деце да почну да тренирају одбојку, да се баве спортом и да ће тако мање времена проводити пред екранима рачунара и мобилних телефона.