фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић оштро је реаговао на изјаву градоначелника Шапца Небојше Зеленовића који је минулог петка на протесту „Један од пет милиона“ у Краљеву рекао да су „локалне власти у граду на Ибру за ЛЕД сијалице платиле девет пута више него што је то учињено у Шапцу, односно пет милиона евра за 10.000 ЛЕД светиљки, док су Шапчани пре две и по године 5.000 таквих сијалица платили 300.000 евра“.

– Град Краљево је 2016. године потписао споразум којим је предвиђена замена 9.200 живиних светиљки ЛЕД светиљкама. Њихова укупна цена износи 211 милиона динара без ПДВ, од чега ће 30 одсто средстава граду рефундирати Центар за међународну сарадњу и развој, преко кога је Република Словенија донирала средства за област енергетске ефикасности. Гаранција за светиљке уграђене у Краљеву је чак 10 година, а грађани Шапца знају како изгледају светиљке најгорег квалитета – каже градоначелник Терзић.

Он додаје да је Зеленовић износио непроверене информације и износе средстава који немају везе са истином.

– Размишљам да тужим господина Зеленовића па нека на суду објашњава како је износио лажи и неистине. Он је „успео“ да задужи Шабац за фантастичних 1,47 милијарди динара. Тај дуг ће будуће генерације Шапчана враћати у наредним деценијама. Новац који је он потрошио мораће да плаћају деца садашњих становника овог града – истакао је др Терзић.

Овом приликом први човек града на Ибру је изразио наду да ће Шапчани на наредним локалним изборима изабрати часне и поштене људе који ће радити у њихову корист, као и да Зеленовића подржава тек нешто више од 10 одсто грађана.

– Зеленовић је пресудом Вишег суда у Шапцу од 27. децембра 2018. године проглашен кривим јер је, у урачунљивом стању и свестан забрањености свог дела, током 2015. године, као одговорно лице корисника буџетских средстава и градоначелник Шапца, противно одредби члана 54 Закона о буџетском систему, створио обавезе и на терет рачуна буџета и одобрио плаћање расхода и издатака преко износа утврђеног буџетом, тако што је преузео обавезе у укупном износу од 604.561.883,04 динара – нагласио је градоначелник Терзић. – И, ето, такав човек дође у Краљево и уместо да дође код мене, да му у пријатном разговору објасним шта све треба да ради како би постао успешан, како би унапредио живот Шапчана, како би урадио нешто корисно за своје суграђане, он je на некаквом скупу изнео низ лажи и неистина.