фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Као што је и најављено, ових дана у Краљеву биће започета поседња фаза изградња пешачке стазе на бедему од Ибарског до Рибничког моста, односно све до ушћа Рибнице у Ибар. Завршни део стазе биће дугачак 320 метара, извођач је овдашње предузеће „Западна Морава“, а рок за завршетак радова је 5. мај ове године.

– Стаза се практично рачва, па један део иде ка мосту преко Рибнице, а други део наставља бедемом ка тротоару код бензинске пумпе. Вредност радова за завршну фазу процењена је на шест милиона динара – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву.

Према његовим речима, на десној обали Ибра, уз саму реку до сада је урађено око 900 метара пешачке стазе што је коштало 16 милиона динара са ПДВ.

– Укупна дужина ове стазе износиће 1.220 метара и за то ће бити издвојено 22 милиона динара. План је да се дуж стазе засади дрворед – нагласио је Несторовић додајући да је у овом делу града у току изградња новог тржног центра, а велике су шансе да наредног лета почне и изградња парка са игралиштем за децу.