фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Чланови краљевачког Градског већа усвојили су одлуку за доделу подстицајних средстава намењених за развој сеоског туризма на територији града Краљева.

На основу ове одлуке домаћинствима регистрованим за обављање туристичке делатности из градског буџета укупно ће бити додељено седам милиона динара.

– Показало се да је ово више него добра подстицајна мера коју град примењује већ четири године и која је лане показала добре резултате. Очекујем да ће се на овај начин побољшати понуда као и да ће сеоска домаћинства која се баве туризмом повећати квалитет својих услуга – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

На конкурс за доделу ових средстава пријавило се 27 домаћинстава које се баве туристичком делатношћу, а комисија је одлучила да одобри 16 пројеката за које је из буџета издвојено седам милиона динара. Најмањи износ који ће добити једно домаћинство је 130.000, а највећи 680.000 динара.

– Уз помоћ града домаћинства на Рудну, у Гледићу, Лопатници, Богутовцу и другим местима имаће могућност да развијају своју делатност, проширују капацитете и остваре већи број ноћења – додао је први човек града на Ибру.