АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпрес
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпрес

После вишегодишњег таворења на потпуној маргини, у такозваним патикарским лигама, фудбалери Слоге од почетка наредне сезоне поново ће заузети своје место на фудбалској мапи Србије. Одлуком  Извршног одбора Фудбалског савеза Србије, Слога је постала нови члан Прве лиге Србије иако је у минулу, скраћену сезону због епидемије ковидом-19 окончала на 11. месту западне групе Српске лиге.

Краљевчани ће ПЛС попунити заједно са Лозницом, Радничким из Сремске Митровице и Радничким из Сомбора. Ова вест обрадовала је навијаче „белих“ и све љубитеље фудбала из града на Ибру и околине који ће од јесени на градском стадиону бити у прилици да уживају у прволигашком фудбалу.

– Краљево је град који у последњих неколико година бележи напредак у сваком сегменту живота. Наш буџет из године у годину расте, отварањем фабрика се враћамо на привредну мапу Србије, а уласком Слоге у Прву лигу, добијамо место и на фудбалској мапи – поручио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Амбициозној управи клуба и стручном штабу Слоге на челу са првим тренером Петром Дивићем сада предстоји озбиљан задатак да на време формирају екипу кадру за окршаје на прволигашким теренима како би „бели“ спремно дочекали старт такмичења.