The Truth

Хардкор бенд The Truth чију несвакидашњу поставу чине чланови из Краљева и Загреба, недавно је завршио заједничку летњу европску турнеју са хрватским бендом Rules одсвиравиши за 13 дана исто толико концерата у шест европских држава.

Преваливши за мање од две недеље чак око 5.000 километара The Truth се на овој турнеји представио хардкор-панк публици у Хрватској, Чешкој, Словачкој, Пољској, Литванији и Немачкој.

– Имали смо планиран и један дан одмора, али нам је те вечери „улетела“ и свирка у Лајпцигу, тако да је испало да смо за 13 дана одсвирали 13 концерата – прича Краљевчанин Војкан Трифуновић, гитариста The Truth. – Ово нам није прва турнеја ове врсте. Иако нико од нас није професионални музичар, нити нам је то основно занимање, већ смо минулих година испекли занат свирајући по бројним европским клубовима и алтернативним просторима, па чак и на трговима. Имали смо и дуже турнеје на којима смо преваљивали и већу километражу, односно већу раздаљину између градова. Од почетка ове године прешли смо више од 10.000 километара.

The Truth

Према његовим речима, реакција публике на овој турнеји била је више него задовољавајућа.

– Изненађени су нашим енергичним наступима и позитивном енергијом коју покушавамо да ширимо. Чули смо неке коментаре после концерта у пољском Гдањску који су били у смислу да смо заиста добри, али превише скромни – додаје Трифуновић. – Наравно, често су ту питања и како функционише та српско-хрватска комбинација у бенду, а ми се трудимо да свима објаснимо да је то управо порука коју желимо да пошаљемо. Без мржње, национализма и свих глупости које су се дешавале на овим просторима.