hapsenje-lisice-mito

Под сумњом да су починиле кривично дело примање и давање мита, припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом и Посебним одељењем за сузбијање корупције у Краљеву, ухапсили су три особе са подручја Рашке.

Овом приликом, због кривичног дела примање мита ухапшен је Д.Т.(64), запослен у рашчанској „Електродистрибуцији“, док су због давања мита ухапшени Б.П.(47), одговорно лице предузећа „Милкоп“ из Рашке и радница овог предузећа И.П.(37).

Осумњичени Б.П. и И.П. су у више наврата током ове године предавали новчане поклоне Д.Т. како би умањио утрошену електричну енергију предузећу „Милкоп“, што је он и чинио. Како се сумња, Д.Т. је умањивао месечни утрошак електричне енергије овом предузећу за око милион динара за шта је од Б.П. месечно добијао чак 700 евра.

Припадници МУП су Д.Т. и радницу „Милкопа“ И.П. ухапсили на делу, и то у тренутку када је осумњичена И.П., по налогу Б.П., предавала 700 евра раднику „Електродистрибуције“.

Свим осумњиченима одређено је задржавање до 48 сати, после чега ће уз кривичне пријаве у законском року бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву на саслушање.