podsticajna#sredstva#za#poljoprivrednice

У оквиру државног пројекта „Спровођење мера популационе политике“, а у циљу економског оснаживања жена са руралног подручја краљевачког краја, десет пољопривредница добило је подстицајна средства за развој своје делатности.

Уговоре о додели ових средстава у износу од по 300.000 динара пољопривредницама из Милаковца, Обрве, Драгосињаца, Врдила, Витановца и Стубла које су носиоци газдинстава свечано је уручио градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

– Неке од нас су и мајке троје или више деце и зато се захваљујем локалној самоуправи на овом облику подршке и надам се да ће свака жена и мајка са села наредних година добити финансијску помоћ која нам много значи. Новац ћу искористити за куповину машина и опреме – рекла је Биљана Савић, пољопривредница из Милаковца, мајка две кћерке и сина.

Ово приликом градоначелник Терзић је подсетио да је ово друга година за редом како град и Министаство без портфеља задужено за демографију и популациону политику обезбеђују подстицајна средства  за пољопривреднице.

– За ову намену 2.550.000 динара обезбедило је Министарство, а 450.000 локална самоуправа. Веома сам радостан што смо помогли овим вредним жанама да наставе да се баве пољопривредом, да издржавају своје породице, да њихова домаћинства напредују и да имамо што више деце и у селу и у граду – нагласио је др Терзић уручујући уговоре.