фото: инфоКВпрес

Група ученика Основне школе „Димитрије Туцовић“ недано је осмислила, а потом и реализовала еколошку акцију „Ово је земља за нас“ са намером да допринесе очувању животне средине водећи се идејом да њихови мали кораци могу бити велики за човечанство и служити као пример млађим нараштајима.

Како би активно учествовали у стварању бољег окружења и за себе, и за будуће генерације, инспирисани иформацијама о важности рециклаже, чланови ученичког парламента упутили су молбу овдашњем ЈКП „Чистоћа“ да школи донира канте за одвајање папирног, стакленог и пластичног отпада.

– С обзиром на еколошку ситуацију у целом свету, одлучили смо да нашом иницијативом за почетак бар мало утичемо на свест људи и покажемо да и рециклажом можемо да помогнемо у очувању наше планете – каже Ленка Марковић, ученица осмог разреда.

фото: инфоКВпрес

После ученичке иницијативе школа је организовала посету ЈКП „Чистоћа“ где је одржано предавање за ђаке на тему одлагања смећа, рециклаже, аерозагађења и о томе шта се може урадити у циљу очувања животне средине. Након тога, донација је стигла у школу.

– Поносна сам на ђаке који су предузели конкретну иницијативу – наглашава Сузана Радосављевић, наставница Технике и технологије. – Ми смо ту да их пратимо и правилно усмеримо њихов активизам и велики ентузијазам.