ОДБОЈКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ
ОДБОЈКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ

ПРИПРЕМЕ ОДБОЈКАШКЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ ЗА ЛИГУ НАЦИЈА У КРАЉЕВУ

У склопу припрема за предстојећу Лигу нација и први викенд премијерног издања овог такмичења у новој хали спортова у Краљеву где ће ривали мушкој одбојкашкој репрезентацији Србије бити селекције Бразила, Италије и Немачке (25.-27. мај), пулени селектора Николе Грбића одиграће и две пријатељске, тренинг утакмице против репрезентације Ирана.

Оба меча биће одиграна у Краљеву, у петак и суботу од 19 сати, с тим што ће први дуел бити затворен за јавност. Према информацијама из Одбојкашког савеза Србије, након завршене прве фазе припрема у Београду, репрезентативци Србије ће у град на Ибру допутовати у четвртак.

–  Одлично смо одрадили прву фазу, сви момци били су максимално посвећени и трудили су се да дају свој максимум. Атмосфера је била радна, из дана у дан се видео напредак. Није то баш тако лако јер стално неки играчи долазе, неки одлазе и треба ускладити разлику у степену форме сваког од њих, да имају и довољно одмора и да не изгубе форму колико год је то могуће. Није то ништа ново, то се догађа сваке године – каже селектор Никола Грбић.

Стратег „орлова“ истиче да су сви репрезентативци спремни и здрави и да је једино Урош Ковачевић током прве фазе имао мањих проблема са леђима због чега је пропустио два тренинга.

– У Краљеву ће нам се прикључити још четворица играча, предстоји нам да и њих уведемо у рад и после тога улазимо у програм са 14 играча који ће наступити првог викенда Лиге нација – наглашава селектор Грбић. – Мечеви против Ирана послужиће да видим и оценим пар играча које до сада нисам имао прилике да тренирам. Сигурно неће играти поменута четворица која стижу у недељу. Нећемо бити комплетни и потпуно сам свестан да то можда и неће бити права провера пред турнир. Прилагођавамо се ситуацији, како је нама тако је и другим репрезентацијама.


  1. КОЛО – ПЕТАК, 25. МАЈ:

Немачка – Италија  17.00

Србија – Бразил    20.00

  1. КОЛО – СУБОТА, 26. МАЈ:

Италија – Бразил   16.00

Србија – Немачка   19.00

  1. КОЛО – НЕДЕЉА, 27. МАЈ:

Бразил – Немачка   16.00

Србија – Италија   19.00