фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Како је и најављено, припадници Одељења за послове цивилне заштите у Краљеву, започели су други круг дезинфекције свих 596 регистрованих стамбених објеката у склопу мера борбе против ширења инфекције корона вирусом.

– Сви улази стамбених зграда на територији града биће поново дезинфиковани. Дакле, трудимо се да сваког дана наставимо оне активности које подижу ниво заштите грађана од овог вируса – каже градоначелник Краљева др Предраг Терзић.
Директор Регионалне привредне коморе Краљево Звонко Туфегџић позвао је све овдашње привреднике да поштују мере дезинфекције у свом простору.
– Договорено је да привредници који до сада нису успели да дођу до дезинфекционих средстава за подове, имају могућност да их наточе на локацијама где грађани узимају растворена дезинфекциона средства. Надам да ће сви они кроз легалне трговинске токове доћи до тих средстава, али док се не снађу могу користити и пунктове које је отворио штаб за ванредне ситуације – каже Туфегџић.
Он је насгласио и да на територији Краљева, углавном послују фирме које у овим условима не могу да раде, али и да нема пријава да је дошло до масовног отпуштања запослених због ванредног стања.