фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У укупно 17 малопродајних објеката на територији Краљева, најстарији становници у недељу рано ујутро били су у прилици да обаве куповину. И пре него што су маркети у заказано време отворили своја врата, пензионери су стрпљиво и дисциплиновано чекали носећи заштитне маске и рукавице и поштујући прописе о међусобном растојању.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Као и прошле недеље купујем само оно најнеопходније, мало више воћа, минералну воду и средства за личну хигијену. Комшије ме редовно обилазе и питају да ли ми треба нешто, али сам овако хтела бар неколико дана да их растеретим – каже Марица Ристановић.

Слично говори и њен суграђанин Веселин Богојевић који није пропустио прилику и да похвали трговце али и да се захвали свима онима који се брину о пензионерима у овим тешким временима.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Поштујем све наредбе и мере. То морамо сви да радимо, иначе неће бити добро – поручује Веселин. – Продавница је добро снабдевена, купио сам мало више сухомеснатих производа и оне намирнице које могу дуже да стоје.

Најстарије суграђане у куповини обишао је и градоначелник Краљева др Предраг Терзић који је посебно нагласио да је веома важно да сви заједно учествујемо у борби против ширења вируса тако што ћемо се стриктно придржавати упутстава струке.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Наши најстарији суграђани су свесни да морају остати у својим домовима и да су све прописане мере за њихово и за добро свих грађана Србије – рекао је Терзић. – Видим да су задовољни што им је омогућена куповина и што су рафови радњи пуни.