фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Огорчени што је јавни извршитељ због дела дуга банци за кредит по вишеструко нижој цени од тржишне вредности продао објекат њиховог породичног предузећа „Драгон електроник“ за производњу електроинсталационог материјала и трговину електроматеријалом, власник ове краљевачке фирме Драган Драговић и његова сестра Снежана претили су данас пре подне да ће заједно починити самоубиство.

Они су се, наиме, „забарикадирали“ у једној просторији на другом спрату своје фирме у насељу Змајевац претећи да ће скочити са прозора или се полити бензином и спалити, док су пред затвореном капијом јавни извршитељи желели да уђу у објекат и предају га новом власнику.

– Ово је наша вишедеценијска мука коју сада желе да нам одузму. Због само једне четвртине неизмиреног кредита банка је огласила продају производног дела објекта који је био под хипотеком. Новом власнику су извршитељи нашу породичну фирму продали за само 75.000 евра, иако је вредност готово десетоструко већа – тешко и кроз сузе нам је рекла власникова супруга Драгана Драговић.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Према њеним речима, све док фирма није запала у кризу, кредит су уредно и на време враћали, а банка након тога није желела да потпише уговор о репрограму.

– Ово је породична трагедија, која траје већ годинама и одразила се и на све нас – додаје Драгана. – Где ми то живимо, како ћемо да опстанемо када нам бахато отимају вишедеценијски труд и зној.

Са прозора другог спрата брат и сестра Драган и Снежана поручивали су да из њихове фирме могу да оду само на оближње сеоско гробље, јер више неће имати ништа, па ни разлог за живот.

dragon#elektronik#03

Захваљујући спретној и ефикасној интервенцији припадника полиције вишесатна породична драма у змајевачкој Улици Иве Андрића, срећом није се окончала трагично. Полицајци су, наиме, успели да уђу у просторију у којој су се налазили Драган и Снежана и спрече их да учине оно најгоре.

А, каква је судбина „Драгон електроника“ и хоће ли бити размршен дужниничко-поверилачки Гордијев чвор због којег су Драган и Снежана хтели да почине самоубиство, биће познато веома брзо.