potpisivanje#ugovora#o#donaciji#dr#mirjana#krcevinac

У конкуренцији 400 установа, предузећа, општина и градова широм Србије, краљевачки Дом здравља добио изузетно вредну донацију Владе Јапана у укупном износу од 76.410 евра намењених за куповину најсавременијег реанимобила, као и три стоматолошке столице.

Уговор је потписан у амбасади Јапана у Београду, а донација ће бити реализована у кратком року с обзиром да је у ДЗ Краљево већ  припремљена комплетна документација са три потенцијалне понуде.

– Чим се куповина обави, донацију ће нам заједно свечано уручити амбасадор Јапана и градоначелник Краљева – каже др Мирјана Крчевинац, директорка ДЗ Краљево.

Према њеним речима, последњи реанимобил ова установа набавила је пре седам година, док је један део опреме у Стоматолошкој служби стар чак четири деценије.

– Реанимобил нисмо могли да добијемо раније јер је реч о изузетно скупом и вредном возилу и нико од потенцијалних донатора није могао тако нешто да нам обезбеди – нагласила је др Крчевинац. – Истовремено смо аплицирали и за набавку три стоматолошке столице, јер ова служба наше установе просто вапи за обновом опреме.