dsc_0632

ДАР ПОСЕБНОМ МАЛИШАНУ

У присуству градоначелника Краљева др Предрага Терзића и његових сарадника, данас су представници Удружења „Краљевина Србија“ уручили донацију – ортопедску столицу „Вауо“ Луки Опачићу (12), ученику седмог разреда Школе за основно и средње образовање деце са посебним потребама „Иво Лола Рибар“ у Краљеву.

Средства за куповину овог ортопедског помагала, у износу од 87.000 динара, прикупљена су на хуманитарној манифестацији „Васкршњи дечји сабор“ продајом ускршњих јаја и украса, као и донацијама појединаца и друштвено одговорних установа и организација.

– Драго ми је што је Удружење „Краљевина Србија“ уз благослов епископа жичког Јустина успела да прикупи средства за куповину овог ортопедског помагала нашем младом суграђанину. Надам се да ће у будуће и више успешних привредних субјеката наћи за сходно да уместо куповине скупих аутомобила својим директорима новац донирају онима којима је више него потребан – рекао је градоначелник Терзић.

dsc_0654

По речима директорке школе Марјане Минић, деца са телесним инвалидитетом често због својих моторичких оштећења имају сметње не само у кретању, већ и у комуникацији, односно говору, али су њихове способности много веће него што се претпоставља.

– Зато ова донација свакако доприноси побољшању квалитета живота нашег ученика, а и ја се надам да ће се у наредном периоду реализовати сличне акције и за још неке ђаке ове школе – нагласила је директорка Минић.