donacija#udruzenje#rvi

Значајну донацију, чија је вредност око 600.000 динара, упутило је краљевачко Удружење ратних војних инвалида породилишту и Дечјем одељењу Опште болнице „Студеница“ у Краљеву.

По речима Војислава Вукашиновића, председника УРВИ, у питању је донација који је ово Удружење добило као божићни дар од фирме „Емперо лајн“ из Земуна и Фондације Милице Ракић, и чији је један део преусмерен краљевачкој болници.

– Из те донације одлучили смо да поклонимо 200 јастука породилишту и Дечјем одељењу и надамо се да смо и на овај начин помогли у сртварању бољих услова за лечење најмлађих пацијената – рекао је Вукашиновић уручујући донацију.

У име запослених у Служби за здравствену заштиту деце донаторима се захвалио др Срђан Данојлић, рекавши да су чланови УРВИ и овим гестом показали да су истински хероји.

– Ова сарадња и међусобна брига ће се наставити и у наредном периоду јер су то ови храбри људи својим делима и заслужили. Наше је да то памтимо, ценимо и покушамо да следимо њихов пример – истакли су запослени у Служби за здравствену заштиту деце краљевачке болнице.