Андреа ЋИРИЋ - фото: инфоКВпрес
Андреа ЋИРИЋ – фото: инфоКВпрес

Небројано пута су Краљевчани на делу доказали и показали   своју хуманитост несебично помажући коме треба и где треба. Тако је и млада Краљевчанка Андреа Ћирић (23), успешна студенткиња треће године Електро-техничког факултета и чланица Истраживачке станице „Петница“, ових дана учунила племенит гест поклонивши Одељењу педијатрије краљевачке Опште болнице „Студеница“ такозвану шприц-пумпу.

Новац за ову вредну донацију Андреа је прикупила тако што се одрекла поклона за свој 23. рођендан. Практично хуманитарној журци одазвао се велики број пријатеља који су своје новчане поклоне, колико је ко могао, претворили у донацију краљевачкој болници.

– Одавно сам желела да урадим овако нешто, да рођенданску прославу претворим у хуманитарну. Раније се нису стекли услови, а сада сам успела да себи остварим велику жељу и бар мало помогнем Дечјем одељењу болнице у граду у којем сам одрасла – скромно каже Андреа.

ДОНАЦИЈА
ДОНАЦИЈА

На овај начин симпатична студенткиња је уз помоћ својих пријатења и колега успела да прикупи чак 65.000 динара.

– Заиста нисам очекивала да тај износ. Првобитна намера ми је била да пробудим искру хуманости у људима, да покажем да одлучношћу и храброшћу можемо много да учинимо нарочито за оне којима је помоћ најпотребнија, не само данас, већ и у годинама пред нама. Задовољна сам и поносна – додаје Андреа кроз широк осмех.

Андреа ЋИРИЋ и др Срђан ВУКАШИНОВИЋ - фото: инфоКВпрес
Андреа ЋИРИЋ и др Срђан ВУКАШИНОВИЋ – фото: инфоКВпрес

По речима др Срђана Вукашиновића, начелника Дечјег одељења ОБ „Студеница“, апарат који се назива шприц-пумпа користи се за аутоматско венско давање лекова и свих других препарата који треба да иду интравенским путем.

– Апарат је веома значајан и вредан за нашу службу. Његова цена се креће око 100.000 динара, али је и овлашћени продавац када је чуо о каквој се акцији ради одлучио да снизи цену – нагласио је др Вукашиновић. – Када донацију раде успешне фирме или привредници, то смо некако и навикли, али када такву акцију спроведе млада особа попут наше Андрее, студенткиње која се одрекла личних средстава, онда је то гест за велико поштовање и дивљење. Сјајан пример и за младу, али и старију генерацију.