фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Саградио је Краљевчанима мост преко Ибра, краљевачкој болници купио магнетну резонанцу, па најмодернији скенер и ултразвук, потом и санитетско возило, изградио је вртић на Берановцу, финансијски помагао после земљотреса и поплава, небројано пута доказао да има срце веће од Канаде чији је држављанин… Велики добротвор и хуманиста српског порекла Миломир Главчић ни сада није заборавио свој родни крај.

Са натписом „Свом народу с љубављу“ у Краљево је послао новац за 500 пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену намењених најсиромашнијим категоријама становништва, a у родни крај подно Копаоника где су углавном старачка домаћинства и у оближњу Јошаничку Бању за укупно 150 пакета.

– Миломир каже да одлично зна како је то бити сиромашан јер је и сам био сиромах. Зато поручује да је срећан што најугроженијима може бар мало да ублажи невољу у овој тешкој ситуацији. Он је из Канаде послао новац, а овде су пакети припремљени и делиће се према списку Центра за социјални рад у Краљеву – каже Мирољуб Дугалић, пријатељ великог хуманисте.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Током минулих седам деценија добротвор Миломир Главчић је, према грубој рачуници, свом родном крају поклонио око осам милиона евра, а само Краљевчанима за десетак година више од два милиона! За доброчинство и хуманост патријарх Иринеј одликовао га је Орденом светог Саве трећег реда, а бивши председник Републике Србије Томислав Николић – Сретењском златном медаљом, док су га Краљево и Рашка прогласили својим почасним грађанином. А, како би му се још једном одужили за његову несвакидашњу хуманост, мештани града на Ибру су му прошле године, на празник свој града, доделили традиионалну Октобарску награду.


 

Ни овога пута, Главчић није заборавио своје рођаке којима је пре пар дана упутио укупно 100.000 евра.

– То је намењено за 20 породица његових рођака чији ће сваки члан добити од две до пет хиљада евра како не би имали проблеме због недостатка новца – додаје Дугалић.