фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

На седници Градског већа усвојена је цена квадрата у новој стамбеној згради у Доситејевој улици изграђеној у склопу капиталног пројекта Урбане регенерације старог радничког насеља, оштећеног у земљотресу 2010. године. Према тој одлуци, власници неусловних и дотрајалих станова који су у новој згради добили већу квадратуру од претходне, разлику у површини, односно додатни квадрат плаћаће локалној самоуправи 600 евра, уз могућност отплате на рате дужи низ година.

– Станари прве зграде ускоро ће бити позвани да потпишу уговоре са градом, након чега ће коначно уследити и њихово усељење – рекао је недавно др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Овај пројекат чија је укупна вредност око 13,5 милиона евра, подсећамо, подразумева постепено рушење девастираних и дотрајалих стамбених објекта у старом радничком насељу и на том месту изградњу четири осмоспратнице са укупно 366 станова. Изградња прве зграде са 106 станова завршена је крајем прошле године, али се усељење одложило због проблема са инсталацијама за грејање. Након  усељења прве вишеспратнице, другом фазом пројекта предвиђен је почетак изградње и друге зграде са укупно 86 станова, величине од 27 до 112 квадратних метара.