фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Од почетка масовне имунизације становништва против корона вируса, у Краљеву је до данас у подне вакцинисано око 7.000 становника, рачунајући и здравствене раднике и кориснике услуга и запослене у Геронтолошком центру у Матарушкој Бањи.

– Према броју становника, Краљево је међу градовима у којима влада највеће интересовање грађана за вакцинацију. Сваког дана имали смо по најмање хиљаду вакцинисаних , а рекордан дан је био понедељак са 1.490 Краљевчана који су примили вакцину. Те цифре су се у уторак мало смањиле, зато што је сада вакцинација могућа само за оне који су се пријавили преко е-управе и имају резервизан термин, као и за грађане старије од 60 који као приоритетна група могу да се пелцују и без пријаве – каже др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља Краљево.

Према њеним речима, у укупно четири здравствене установе до сада је вакцинисано више од 500 медицинара, а неки од њих су већ примили и ревакцину.

– У хали спортова настављамо да спроводимо имунизацију на шест пунктова. У две смене ангажовано је укупно 12 тимова и све протиче  у најбољем реду, а сигурно ћемо у једном моменту имати и паралелно ревакцинацију и пелцовање првом дозом – додала је др Крчевинац. – Имамо довољнe количине вакцина, тренутно кинеског произвођача, и код нас ниједног момента није ни претила опасност да престане вакцинација због недостатка цепива. Тренутно имамо количине за нардна три дана, а свакодневно из краљевачког Завода за јавно здравље стижу и нове количине.