Звонко Туфегџић - фото: инфоКВпрес
Звонко Туфегџић – фото: инфоКВпрес

На апел председника Србије Александра Вучића привредним субјектима да помогну држави у овом тешком тренутку, одазвао се солидан број привредника са територије Краљева. Међу њима су, по речима градоначелника др Предрага Терзића, и они са великим бројем запослених и великим приходима, као и они мањи привредници који су такође желели да помогну.

– Захваљујем се и једнима и другима. Првима зато што знам да су њихови приходи у овој ситуацији вишеструко умањени, а другима зато што знам колико им је тешко да у овим условима издвоје финансијска средства као помоћ – каже градоначелник Терзић.

Директор Регионалне привредне коморе (РПК) Звонко Туфегџић упозорио је и домаће и стране фирме да своје запослене не позивају на посао без обавезних радних налога. Он је такође нагласио да РПК нема информацију да је нека фирма, или хотел нарочито у Врњачкој Бањи, масовно отпуштао запослене.

– Углавном се ради о упућивању на плаћено одсуство или на годишњи одмор – рекао је Туфегџић. – Туризам и угоститељство су у најтежем положају, али ипак апелујем на власнике објеката да у складу са својим могућностима задрже раднике. Ово је озбиљна држава и знаће то да цени.